Tunfisk med tangsalat
Vores opskrift på tunsteak er dejlig og simpel. Tunsteak serveres med en simpel japansk sauce og tunen skal være rå i midten, så den bliver lækker. Spis vores tunsteak sammen med en skål japanske ris, misosuppe og tangsalat
Antal personer
4 personer
Tid
20 minutter
- 4 stk. (omkring 130 gram pr. stk.) tunsteak
- 4 spsk. smør
- 4 spsk. sake
- 4 tsk. sukker
- 4 spsk. soja
- 2 fed hvidløg
- Cirka en “tommelfinger” frisk ingefær
- 2 stk. forårsløg
- Tang Salt til at krydre med
- 1 stk. 85 gram Tangsalat
- Put lidt salt på hver tunsteak og hak springløgene i små stykker.
- Bland soja, sake og sukker i en skål. Pil og pres hvidløgsfedene og ingefæret og tilsæt det til blandingen og rør rundt.
- Varm en pande op til medium temperatur og smelt smørret derpå. Steg så tunsteaks’ne på panden og giv dem 2 minutter på hver side. Cirka 20 sekunder før tunsteaks’ne er færdige, hældes saucen fra trin 2 på panden og steger med.
- Når kødet er færdigt anrettes det på en tallerken. Lad sauce blive på panden i cirka 30 sekunder ekstra, hvorefter den hældes over kødet. Pynt så med springløg og tangsalat og server straks.