Muslingesuppe med øl og trøffeltang
En mere skandinavisk måde at lave muslinger på, men det er jo nærmest klassisk i det nord-britiske at koge muslinger i Guinnes. Og hvorfor ikke? Sødmen fra øllet klæder muslingerne supergodt.
Antal personer
Forret til 4 personer, hovedret til 2 personer.
- 1 net friske muslinger, ca. 1 kg
- 40 g tørret ishavstang, lagt i koldt vand i 10 minutter
- 1 skalotteløg
- ½ fennikel
- 1 stang bladselleri
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. tomatpuré
- ½ l Guinnes eller anden mørk, fyldig øl
- 1 dl fløde
- 1 dusk persille eller endnu bedre: løvstikke til urt og pynt
- Brød som tilbehør
- Kontrollér muslingerne!
Skyl dem gentagne gange i koldt vand, og skift vandet et par gange. Så skylles sandkorn og andet skidt af dem. Rod bare godt rundt i dem.
– Kontrollér og kassér nu alle åbne muslinger og dem, hvis skal er knækket.
– Brug evt. en urtekniv til at skrabe alger og tang af muslingerne, hvis der skulle være det.
– Så er du klar til dampning. Bare husk: Muslinger skal være lukkede fra start og åbne tilslut. Så kommer I igennem måltidet uden risiko for dårlige muslinger. - Hak skalotteløg, fennikel, selleri og hvidløg meget fint.
- Varm lidt olie op i en godt rummelig gryde.
- Varm grøntsagerne igennem, til løgene er blanke. Tilsæt tomat puré, og lun igennem yderligere 30 sekunder.
- Tilsæt muslinger, udblødt tang og øl, og skru max op for blusset.
- Ryst gryden efter 1 minuts tid.
- Tag gryden af varmen efter yderligere 1½ minuts tid, og lad det trække 1 minut under låg.
- Tag muslingerne op.
- Tilsæt trøffeltang og kog muslingefonden ind i 10 minutter. Tilsæt fløde, og lad det koge ind i 5-10 minutter mere, til du synes, smagen er kraftig nok.
- Drys med masser af friske, grofthakkede urter, og servér straks med godt brød og smør på siden.
Det er fed fingermad!
[products columns=”4″ orderby=”title” order=”” ids=”845″]