Økologisk Fermenteret Ingrediens (MPFSI)
Vi har i samarbejde med vores Norske partnere, udviklet verdens første Økologisk fermenteret Tang Ingrediens, bestående af økologisk sukker & vingetang.
Tangen bliver dyrket i Norge tæt på Bergen på økologiske liner, i de norske fjorde. Disse liner ligger med en dybde på 8 m, som gør at tangen nænsomt kan vokse. Efter tangen er vokset bliver det høstet direkte i vandet og slæbt igennem vandet 2 km, som fjerner diverse muslinger og krebsdyr.
Efter høstningen bliver tangen fermenteret og blendes til pulver, så det er klar til benyttelse i forskellige fødevarer.
Hvorfor skal man så bruge fermenteret tang som ingrediens?Tangen indeholder et højt indhold af glutaminsyre (UMAMI), som virker som en smagsforstærker i mad, derover kan du via tilsætning af ca. 2%, reducerer dit salt indhold med op til 50% i din produktion, grundet de naturlige salte. Tangen indeholder derudover også et højt indhold af algenat, carageenan og agar, som gør at pulveret fungerer som jævner samt bindemiddel i diverse fødevarer.