Økologisk Fermenteret Ingrediens (MPFSI)

Vi har i samarbejde med vores Norske partnere, udviklet verdens første Økologisk fermenteret Tang Ingrediens, bestående af økologisk sukker & vingetang.

Tangen bliver dyrket i Norge tæt på Bergen på økologiske liner, i de norske fjorde. Disse liner ligger med en dybde på 8 m, som gør at tangen nænsomt kan vokse. Efter tangen er vokset bliver det høstet direkte i vandet og slæbt igennem vandet 2 km, som fjerner diverse muslinger og krebsdyr.

Efter høstningen bliver tangen fermenteret og blendes til pulver, så det er klar til benyttelse i forskellige fødevarer.

Hvorfor skal man så bruge fermenteret tang som ingrediens?Tangen indeholder et højt indhold af glutaminsyre (UMAMI), som virker som en smagsforstærker i mad, derover kan du via tilsætning af ca. 2%, reducerer dit salt indhold med op til 50% i din produktion, grundet de naturlige salte.  Tangen indeholder derudover også et højt indhold af algenat, carageenan og agar, som gør at pulveret fungerer som jævner samt bindemiddel i diverse fødevarer.

ingrediens-1web
ingrediens-2web

Vitaminer & Mineraler

Tangen indeholder B2, B12 og K vitamin. Derudover indeholder den Omega 3,6&9

Næringsindhold pr 100 g.:
– Kcal: 907/220
– Fedt: 1,9 g. (heraf mættede fedtsyrer: 0,6 g.)
– Kulhydrat: 2,2 g. (heraf sukkerarter: 0,1 g.)
– Kostfibre: 51,0 g.
– Protein: 23,0 g.
– Salt: 2,0

Benyttelse af MPFSI
Tang ingrediensen bliver brugt i en lang række fødevarer, dette er alt lige fra brød, kød blandinger, veganske/vegetariske produkter og oste. Alle fødevarer hvor du ønsker en reducering af salt, er der her  mulighed for at bruge vores nyeste produkt.