Om Nordisk Tang

Drivkraften bag Nordisk tang er familien Ottesen. Familien har en lang tanghistorie bag sig.
Faderen, Bjarne Ottesen, produktudvikler og ’tang-tekniker’ har længe haft en drøm om, hvordan havets tang kunne omsættes til højværdi-fødevarer.

Tangskove ved Afrikas kyster..

Drømmen begyndte for alvor, da han som præsident for Green Cross Danmark – skuende ud over enorme tangskove ved Afrikas kyster – fik øjnene op for, at her var der ressourcer nok til at brødføde millioner af mennesker, gøde enorme arealer af landbrugsjord, forebygge mange sygdomme, og samtidigt skabe et renere vandmiljø.

afsnit-1
omos_ny2

I og udenfor Danmark

Bjarne har gennem årene samlet store mængder viden om tang og samarbejder med en række af vidensinstitutioner i og udenfor Danmark.
Sønnen, CEO Kristian Ottesen, har boet næsten et årti i Asien og taler flydende kinesisk. Han har opnået et stort kendskab til tang, tangproduktion og asistisk madlavning

Oceaner af tang.

Han vendte tilbage til Danmark med en drøm om at gøre tang til en hverdagsspise i sit hjemland. Tang er en helt fantastisk ingrediens i madlavningen; den kan bruges på alle mulige måder og er en helt unik smagsgiver. I Danmark og Norden har vi adgang til oceaner af frisk tang, men vi forstår endnu ikke at bruge det…

Vi elsker tang..

Men det gør vi i Nordisk tang! Vi elsker at høste, spise, udforske, eksperimentere med og fortælle om tang. Resultatet er en serie af produkter, der forener kendte hverdagsprodukter – som salat, pesto, sennep m.m. – med tangens unikke egenskaber.

Tangens unikke egenskaber.

Kvalitet:  Vores produkter er håndlavede og fremstillet af økologiske råvarer. De er uden tilsætningsstoffer og tangen kommer udelukkende fra Norden.

Smag: Tang giver et unikt strejf af salt og friskhed samt masser af umami.  – Umami virker smagsforstærkende, og er et lækkert pift i mange forskellige retter.

Sundhed: Tang indeholder masser af mineraler, aminosyrer, kostfibre og diverse vitaminer.

Bæredygtighed: Tang skal ikke gødskes og belaster hverken vandmiljøet eller kræver drivhus: Tværtimod har tangen en gavnlig virkning på havmiljøet.

omos_ny1
afsnit-4

En lille tang-familie.

Vores nordiske tang er ren og friskplukket fra de kolde, nordiske vande – dér hvor vi mener, tangen er aller-bedst. Vores mål er at overbevise folk om, hvilke fantastiske råvarer havets grøntsager er.  Der skal tang på spisebordet! For din skyld og for verdens skyld. Du bliver sundere og gladere og verden bliver raskere. Derfor laver vi lige-til-at-bruge hverdagsprodukter med tang og fortæller om tang alt, hvad vi kan.

Udlejer af sommerhuse i Ebeltoft kårer Nordisk Tang i ferieguide!
Vores lille travle fødevarevirksomhed får fine ord med på vejen:
Hvis I har lyst til en spændende oplevelse med sunde fødevarer og naturen i centrum, kan vi varmt anbefale jer at kontakte Nordisk Tang for at høre nærmere om, hvornår de igen holder et event.