Havtaskekæber med ærte-edamame-blomkålspuré og trøffeltangsmayo
4 personer- forret eller let forårsret
- ½ blomkålshoved
- 3 dl ærter
- 2 dl Edamame bønner
- 1 dl øko piskefløde
- Tangsaltsalt og peber
Tilbehør pynt:
- 4 spsk saltede kapers
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk Tangsalt
- Krydderurter til pynt
Tilbehør trøffeltangmayo:
- 2 tsk. tangtrøffel ca. 3-4gram
- 2 dl smagsneutral olie
- 1 tsk. rødvin el. æblecidereddike
- 2 Pasteuriseret æggeblommer (tages ud af køleren 30 før brug)
- Tangsalt & peber
Havtaskekæber:
- 8 havtaskekæber eller 2 til hver
- 2 dl tør hvidvin
- ½ Saft og skal fra øko citron
- Salt og peber
- Skær blomkålen i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand i 20-25 min. De sidste 3 minutter koges de frosne ærter og edamame bønner med kålen.
- Hæld vandet fra, og blend blomkålen, bønner og ærter med en stavblender i gryden.
- Tilsæt fløde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Varm puréen igennem, og hold den varm, til den skal bruges.
- Tilbered evt. pureen dagen før, og varm den op lige før servering.
Tilbehør Pynt
- Rist kapers på en pande i lidt go olie til de er sprøde (pas på det kan godt sprutte lidt når de kommer på panden).
- Gi dem et skvæt tangsalt så de er sprøde og let saltet.
Tilbehør trøffeltangmayo
- 2 tsk. tangtrøffel lunes op i 2 dl. smagsneutral olie v/ middelvarme (tangtrøflen varmes op i olien, for at trække smagsstofferne ud).
- Olien køles ned så den har ca. samme temperatur som æggeblommer. – Æggeblommer blandes med eddike, salt og peber – hvis man har en go’ arm, kan man gøre det i hånden – jeg bruger en lille hurtighakker.
- Når blandingen er dejlig luftig, tilsættes olien lidt af gangen.
- Start forsigtigt, og øg tempoet i takt med at blandingen tykner.
Voilá, du kan nu lave mayo med tang.
Havtaskekæber
- Fjern hinderne på havtaskekæberne med en lille skarp kniv eller brug klør fem (hænderne)
- Læg kæberne i et ildfast fad sammen med hvidvin og saft og skral fra ½ citron.
- Krydr med tangsaltsalt og peber.
- Dæk fadet med sølvpapir, og damp kæberne i ovnen på 200º i 15 min.
Lad dem trække og hvile i 10 minutter inden servering. - Anret retten med havtaskekæber, blomkålspuré, kapers krydderurter.
- Pynt med babyspinatblade.
Udarbejdet af: Kristian Ottesen i samarbejde med fish4you og Nordisk Tang