was successfully added to your cart.

Havtaskekæber med ærte-edamame-blomkålspuré og trøffeltangsmayo

By februar 22, 2018Uncategorized

Havtaskekæber med ærte-edamame-blomkålspuré og trøffeltangsmayo

4 personer- forret eller let forårsret

  • ½ blomkålshoved
  • 3 dl ærter
  • 2 dl Edamame bønner
  • 1 dl øko piskefløde
  • Tangsaltsalt og peber

Tilbehør pynt:

  • 4 spsk saltede kapers
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk Tangsalt
  • Krydderurter til pynt

Tilbehør trøffeltangmayo:

  • 2 tsk. tangtrøffel ca. 3-4gram
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 tsk. rødvin el. æblecidereddike
  • 2 Pasteuriseret æggeblommer (tages ud af køleren 30 før brug)
  • Tangsalt & peber

Havtaskekæber:

  • 8 havtaskekæber eller 2 til hver
  • 2 dl tør hvidvin
  • ½ Saft og skal fra øko citron
  • Salt og peber
  • Skær blomkålen i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand i 20-25 min. De sidste 3 minutter koges de frosne ærter og edamame bønner med kålen.
  • Hæld vandet fra, og blend blomkålen, bønner og ærter med en stavblender i gryden.
  • Tilsæt fløde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Varm puréen igennem, og hold den varm, til den skal bruges.
  • Tilbered evt. pureen dagen før, og varm den op lige før servering.

Tilbehør Pynt

  •  Rist kapers på en pande i lidt go olie til de er sprøde (pas på det kan godt sprutte lidt når de kommer på panden).
  • Gi dem et skvæt tangsalt så de er sprøde og let saltet.

Tilbehør trøffeltangmayo

  • 2 tsk. tangtrøffel lunes op i 2 dl. smagsneutral olie v/ middelvarme (tangtrøflen varmes op i olien, for at trække smagsstofferne ud).
  • Olien køles ned så den har ca. samme temperatur som æggeblommer. – Æggeblommer blandes med eddike, salt og peber – hvis man har en go’ arm, kan man gøre det i hånden – jeg bruger en lille hurtighakker.
  • Når blandingen er dejlig luftig, tilsættes olien lidt af gangen.
  • Start forsigtigt, og øg tempoet i takt med at blandingen tykner.
    Voilá, du kan nu lave mayo med tang.

Havtaskekæber

  • Fjern hinderne på havtaskekæberne med en lille skarp kniv eller brug klør fem (hænderne)
  • Læg kæberne i et ildfast fad sammen med hvidvin og saft og skral fra ½ citron.
  • Krydr med tangsaltsalt og peber.
  • Dæk fadet med sølvpapir, og damp kæberne i ovnen på 200º i 15 min.
    Lad dem trække og hvile i 10 minutter inden servering.
  • Anret retten med havtaskekæber, blomkålspuré, kapers krydderurter.
  • Pynt med babyspinatblade.

Udarbejdet af: Kristian Ottesen i samarbejde med fish4you og Nordisk Tang

Andre opskrifter du måske vil kunne lide

Del din tangoplevelse og vind lækre præmier!

Brug hashtaggene #tangmad, #trangtiltang eller #nordisktangSå deltager du automatisk i vores månedlige konkurrence om tangprodukter for 200 kr.

Leave a Reply