Visionen om den perfekte fødevare

Det er ikke alt guld, som skinner. Nogle gange skal der en stor indsats til for at skrabe fordomme og misforståelser væk, så vi kan se, hvad der glitrer nedenunder: Hos Nordisk Tang har vi ét erklæret mål, og det er at få tangen tilbage på spisebordene.

Bæredygtigt superfood

Tang er en overlegen, sund fødekilde med unikke smagsegenskaber. Og så er den en af de mest bæredygtige råvarer overhovedet. Tang er grønt og brunt guld. I Europa har vi fortsat til gode at se det grønne og brune guld glimre.

hjerne

Tang har udviklet den menneskelige hjerne

Man ved, at vi spiste tang i gamle dage, helt tilbage til urtiden. Forskerne mener, at tang har haft stor betydning for udviklingen af vores nervesystem, for vores intelligens. De mener, at der er en sammenhæng mellem udviklingen af den menneskelige hjerne, og det faktum, at mennesker slog sig ned tæt ved vandet.

Men vi har så ”glemt” at spise tang – hvorfor? – Nok fordi landbruget kom i vejen, og tang blev ladt tilbage med et ry som fattigmandskost. I Østen derimod udgør tang i dag 10-15 % af den daglige kost. Men her knytter der sig også en rig kulturhistorie til tanghøst og dyrkning af tang.

Frisk tang lige i vandkanten

I Danmark har vi den her uudnyttede ernæringskilde lige i vandkanten – hele vejen rundt om vores lille land. Men at få tangen tilbage på middagsbordene indebærer noget så omfattende som at ændre forbrugernes vaner.

Vi vil ændre forbrugernes vaner

Hos Nordisk tang ser vi to veje frem: Den ene er at udvikle indbydende, tilgængelige produkter. Vi ved godt, at det langt fra er alle, der har tid og lyst til selv at tage ud til havet og høste deres egen tang, og derfor forsøger vi at gøre det nemt at få tangen på middagsbordet ved at lave lækre, lige-til-at-bruge hverdagsprodukter. Bl.a. har vi – med støtte fra innovationspuljen – knoklet for at nå frem til vores helt unikke tangpestoer.

Vi vil udbrede kenskabet til tang

Den anden måde er at fortælle om tang. Så meget vi overhovedet kan. For der er så meget forbrugeren ikke ved om tang. Vi benytter enhver lejlighed til at udbrede kendsskaben om tang, og overbevise folk om, hvilke fantastiske råvarer havets grøntsager er. – For de er lige så enestående, som de er utraditionelle.

tang-vision3