Om Nordisk Tang

Det hele startede i sensommeren 2014: I Grenå, på Jyllands snude, fik den unge, ihærdige fiskehandler Heine færden af noget: Et par bemærkninger fra folkene bag Algecenter Danmark om, at den tang man nærmest kunne finde lige uden for døren,  kunne spises – og endda smagte godt –  fik ham fluks i gang med at udvikle tangpestoer.

Til sidst lykkedes det..

I fiskebutikkens lille køkken blev der knoklet i ugevis med tangen for at finde den helt rigtige tangart og den helt rigtige bearbejdning af tangen, og den helt rigtige opskrift. Flere køkkenblendere blev slidt op.Til sidst lykkedes det. Og modtagelsen var overvældende.

afsnit-1
tang-vision3

En højværdi-fødevare

På samme tid gik Bjarne rundt på øen Endelave og funderede over, hvordan havets tang kunne omsættes til højværdi-fødevarer. I bevidstheden dukkede også hele tiden billeder op fra hans tid som præsident for Green Cross Danmark.

Tangskove ved Afrikas kyster.

Hvor han her ved flere lejligheder – skuende ud over enorme tangskove ved Afrikas kyster – af gode kollegaer blev gjort opmærksom på, at her havde vi ressourcer nok til at føde millioner af mennesker, gøde enorme arealer af landbrugsjord og forebygge mange sygdomme, og samtidigt skabe et renere vandmiljø.  Med disse billeder i erindring blev Endelave Seaweed etableret i efteråret 2013.

Masser af vand og tang.

I dag hedder vi Nordisk Tang og er blevet en hel, lille tang-familie på Djursland i Grenå, hvor vi har en masse vand og og lækker tang lige for snuden af os. Vi elsker alle at arbejde med, snakke om og udforske mulighederne med tang.

Let tilgængeligt for alle.

Det kommer til udtryk lige fra vores produktion, hvor vi har de blødeste hænder i hele verden;  til produktudviklingen, hvor vi har de sundeste maver; og hele vejen ind på kontoret, hvor vi arbejder på, hvad man også kan bruge tangen til i fremtiden. I pakkeriet sørger vi for, at alle, der gerne vil have tang, også kan få det.

afsnit-3
afsnit-4

En lille tang-familie.

Vores nordiske tang er ren og friskplukket fra de kolde, nordiske vande – dér hvor vi mener, tangen er aller-bedst. Vores mål er at overbevise folk om, hvilke fantastiske råvarer havets grøntsager er.  Der skal tang på spisebordet! For din skyld og for verdens skyld. Du bliver sundere og gladere og verden bliver raskere. Derfor laver vi lige-til-at-bruge hverdagsprodukter med tang og fortæller om tang alt, hvad vi kan.